Coronavirus

De informatie omtrent het Coronavirus wordt regelmatig op punt gesteld. We verwijzen jullie dan ook graag door naar onderstaande website om steeds te meest courante informatie omtrent het Corona-virus (COVID-19) terug te vinden.

Informatie Corona


Wenst u, buiten onze werkuren, een arts te spreken, gelieve dan onderstaande link te gebruiken.

Arts in het weekendHygiëne is altijd een zeer belangrijk onderwerp. Deze dagen staat dit onderwerp echter nog meer in de kijker dan anders. Via onderstaande link vindt u hierover extra informatie.

Informatie omtrent hygiëne

4 mei 2020

Beste allemaal,

Corona heeft een belangrijke invloed gehad op al onze levens de laatste tijd. Bedankt om de maatregelen goed te blijven opvolgen, ook nu het normale leven langzaam terugkomt!

Bij ons in de praktijk is de reguliere zorg terug op gang gekomen. Dat betekent dat je een afspraak mag maken voor alles waar je normaal ook voor zou zijn gekomen.
Vanuit de overheid wordt ons gevraagd om iedereen te testen die mogelijk besmet is met het corona virus. Wij sturen onze patiënten hiervoor door naar het triagecentrum.

Een afspraak in de praktijk kunt u telefonisch maken: 03/293.25.50 en nu ook terug online via de digitale wachtkamer. Vul hierbij wel een reden van contact in!

Het belangrijkste vinden wij dat iedereen (patiënten en dokters) veilig kunnen blijven. Hiervoor hebben wij in de praktijk een aantal maatregelen:
- We voorzien voldoende tijd tussen de patiënten zodat we kunnen poetsen tussendoor.
- Als u luchtwegklachten heeft (hoesten, niezen, keelpijn, koorts, kortademigheid, verlies van geur/smaak), maar ook bij waterige diarree neemt u eerst telefonisch contact op. Ook bij twijfel.
- Wij dragen een mondmasker bij elk patiëntencontact en vragen u om dat ook te doen. (Als u er thuis geen heeft hebben wij stoffen maskers die we hergebruiken.)
- Wij vragen om de social distance te respecteren, kom daarom alleen of max met 2 naar de praktijk, en regelmatig uw handen te ontsmetten.
- Voor medicatie mag u bellen naar de secretaresse in de voormiddag (ma,di, do en vrij). De dokters zullen het voorschrift vanaf de volgende dag digitaal doorsturen naar uw emailadres of naar uw apotheker. In sommige gevallen kan de dokter beslissen dat u beter op consultatie komt. Dan zal u gecontacteerd worden.

We gaan moeten zoeken hoe we deze maatregelen zo goed mogelijk kunnen toepassen terwijl we verwachten dat er komende tijd meer vraag gaat komen naar doktersafspraken.

Met vriendelijke groeten,

Huisarten De Grote Rivier