Ons team

Welkom bij Huisartsen De Grote Rivier.
Wij zijn een groepspraktijk in Deurne Zuid.

Wij streven ernaar om al onze patiënten, van jong tot oud zo goed mogelijk te verzorgen. Hierbij beoefenen wij de geneeskunde vanuit de wetenschappelijke evidentie.

Door onze samenwerking kunnen we niet alleen tijd maken voor regelmatig overleg en medische bijscholing, maar ook voor ons gezinsleven en vrije tijd. We zorgen samen voor onze patiënten en voor elkaar. Zo blijven we als huisarts geïnformeerd, maar ook gemotiveerd om met zorg en aandacht ons werk te doen.

De patiënt staat centraal in een geïntegreerde zorg waarbij verpleegkundigen, apothekers, psychologen, diëtisten en andere hulpverleners betrokken zijn. Daardoor kunnen wij naast de fysieke noden ook de psychische en sociale problematiek verzorgen.

Onze praktijk investeert in de opleiding van jonge artsen. Regelmatig zullen studenten geneeskunde in onze praktijk voor korte tijd meewerken. Dit zal altijd onder supervisie zijn van een van onze ervaren artsen. Wij zijn een opleidingspraktijk.

In onze groepspraktijk willen wij laagdrempelige zorg aanbieden voor het hele gezin, met respect en eerbied voor ieders noden en cultuur. Wij werken in wederzijds vertrouwen met ons team en onze patiënten. Daarbij maken wij gebruik van het electronisch medisch dossier. U kunt bij ons terecht voor onder andere preventieve geneeskunde zoals het opvolgen van de groei en ontwikkeling van uw kind(eren) en de toediening van de aanbevolen vaccinaties volgens het schema van Kind en Gezin. Daarnaast zijn al onze dokters opgeleid om uitstrijkjes te doen, zijn wij geïnteresseerd in reisgeneeskunde, worden er EKG’s genomen in de praktijk en werken wij nauw samen met het verpleegkundig team van Ann Van Nueten voor wondzorg en diabeteseducatie.

Dr. Vanessa Kenninck

Dokter Kenninck is Nederlandse en studeerde in 2001 af als huisarts aan de Universiteit Antwerpen. Daarna werkte zij gedurende 6 jaar met heel veel plezier in Nieuw Zeeland als huisarts. Sinds 2008 is zij terug in Belgie en werkzaam in Deurne. Dr Kenninck spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Ook zal zij trachten u zo nodig zo goed mogelijk te woord te staan in het Frans of Duits. Zij houdt van (trein)reizen en heeft een dochter.

Dr. Yannick Van Driessche

Dokter Van Driessche studeerde ook in Antwerpen en studeerde af als huisarts in 2017. Hij werkt sinds september 2017 samen met Dr Kenninck in de praktijk in Deurne Zuid. Hij is sportief en loopt graag de ten miles. Hij is vader van een zoon en werkt graag met kinderen. Bij deze dokter kunt u ook terecht voor een EKG, voor biopsienames en kleine chirurgie hechtingen. Hij spreekt Nederlands en Engels en doet zijn best om Frans te spreken.

Dr. Susan van der Spek

Dr. Susan van der Spek studeerde af in 2017 als huisarts. Na enkele tijdelijke contracten in verschillende praktijken in Antwerpen is zij geland in De Grote Rivier. Zij koos bewust voor huisartsgeneeskunde vanwege de grote variatie en het laagdrempelige contact. Speciale interesse heeft zij in kleine ingrepen (infiltraties, huidletsels, wondzorg), kinderen en seksuele gezondheid (anticonceptie, SOA’s, opvolging van zwangerschap). Zij speekt Nederlands en Engels, in het Frans doet zij haar best om u zo goed mogelijk te helpen.

Marianne Riepl

Praktijkassistente

Ann Van Nueten

(diabetes-)verpleegkundige